Skip to content

Cadzand-Bad, jouw ideale toevluchtsoord

Cadzand-Zwinregio

De mooiste stranden van Zeeland

De zuidelijkste badplaats van Nederland is Cadzand. Hier vind je een 11 kilometer lang zandstrand, omgeven door de mooie Zeeuwse natuur. Met slikken, schorren en oude polders. Cadzand is bovendien bekend om zijn miljoenen jaren oude haaientanden, deze vind je hier gewoon langs het strand. Een zeef, een emmer en een schepje, meer heb je niet nodig voor urenlang strandplezier. Bij eb wandel je zo via het strand langs natuurgebied het Zwin, richting de chique Belgische badplaats Knokke.

Flaneren bij zonsondergang op het goudgele strand van Cadzand. Wakker worden met uitzicht op het strand, of een hele middag slenteren langs de strandpaviljoens. Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeuws-Vlaanderen tot de mooiste en schoonste van Nederland behoren.

Op de fiets ontdek je Zeeuws-Vlaanderen van een andere kant, namelijk van de zeekant. Verschillende fietspaden liggen hier buitendijks. Met je neus in de frisse zeewind en uitzicht over het water. Je ziet de schorren en slikken aan je voorbij trekken terwijl je nog eens aanzet op de pedalen.

Heerlijk eten 

Cadzand staat bekend om zijn goede restaurants. Dineren tijdens zonsondergang op het strand is een ervaring. Ontbijt, lunch of diner. Mosselen, oesters en onze eigen Oosterscheldekreeft. Je kunt niet in Zeeland zijn geweest zonder een mossel of oester geproefd te hebben. De vele visrestaurants in Zeeland hebben ze allemaal op het menu staan. Vers uit zee, zo op je bord. De unieke Oosterscheldekreeft vind je alleen hier. Het schaaldier heeft een uniek DNA omdat het afgezonderd in de Oosterschelde leeft. De smaak is zachter, dat proef je nergens anders dan in Zeeland. Zo ontdek je er bijvoorbeeld de bekende keuken van Blueness, Pure C en AIRRepublic van Sergio Herman. 

AIRRepublic-photo6017109a54a6c-1440x810
Strandpaviljoen foto

Strandpaviljoen

Langs de 17 kilometer lange kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen staan verspreid in totaal 16 verschillende strandpaviljoens. Luxe zijn ze allemaal maar ze hebben ook stuk voor stuk hun eigen uitstraling. De één benadrukt het jut- en strandgevoel. De volgende past de Ibiza stijl toe en degene daarnaast ziet liever modern matzwart gecombineerd met staal en glas. De verschillen zijn er onderling maar die fijne strandsfeer krijg je bij alle 16.